Salı, Şubat 26

sepet havası

hediye negzeldir di mi? sadece almak değil, vermek de! hele hele de el işi hediyeler.. bu ilk sepetcik denemem de hediye olarak, her ilmikte beğenilmesi umularak yapıldı, ve sanırım da amacına ulaştı :) sahibi tarafından özenle kullanılıyor.
ilk denemem olduğu için biraz fazla uğraştırdığını itiraf etmeliyim, ama göründüğünden kesinlikle daha kolay bi iş. biraz el oyalayıcı o kadar. önce gazetenin bi tam sayfasını ince bi şiş yardımıyla rulolayıp tutkalla açılabilecek olan kenarlarını sabitledim. sonra bu ruloları ezip yassılaştırdım. ölçüp-biçip-dizip örmeye  başladım sonra da.
tabanı bitirince şeritleri yularıya kıvırıp örmeye devam ettim. gerekli yerlere yeni şeritlerle ekler yaptım. kapak olacak kısım haricindeki fazlalıkları kesip içe kıvırarak sakladım.
kapağı örmeye devam ettim.  tabi herhangi bi iskelet sistemi kurmadığım için sepetcik yer yer göbekler yaptı tabi ama o kadar kusur kadı kızında oluyosa benim sepetimde haydi haydi olur :)
kapak da tamamlanınca, daha düzgün görünmesi için katlanmış bi gazeteyle kenarları  kaplayıp sepetciği cilaladım ve ta daaa;
dipte sağlam not: gazetenin tam sayfasını yani 2 yaprak bütün halini kullandığım için hayyli sağlam bi sepet oldu, hani içinde tuğla taşınır o derece, ama bu örmesini zorlaştırdı itiraf etmeliyim.
dipte keyifli not: sepetcik cici evinde çok mutlu ve huzurlu, afferim yeni sahibisi! :)
dipte vaat: ilk fırsatta doğal ortamındaki keyifli halini fotolar eklerim.
dipte temenni: güle güle güzel günlerde kullanılsın!

6 yorum:

  1. imrenmedim desem yalan olur.uzun zamandır yapmak istediğim çalışmalardan.çok güzel.ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim @Alanay , ben de yapmadan önce uzun uzun yapmayı istemiştim, sona bigün elimde gazetelerle buldum kendimi, darısı sizin başınıza :))

    YanıtlaSil
  3. Gamzeciğim harika olmuş. Bende bir kaç gün önce sepet çalışması yaptım yakında yayınlıyacağım kendimi hiç bu kadar beceriksiz hissetmemiştim. Sepetini görünce yayınlamasam mı diye düşündüm:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ahsen, çok teşekkür ederim :) eminim sizin sepetiniz benimkinden daha güzeldir, benim sepetler de epey kusurlular da fotoğraflar çaktırmıyor, sizinkini bekliyor olucam ben de :))

    YanıtlaSil
  5. ben bunun kocamanını yapmıştım ve sonra da örgü-yumak-şişlerimi koymak için kullanmıştım..çok keyifli bir çalışmadır..ellerine sağlık kuzum

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim figen hanım, keyifliydi gerçekten, daha büyüklerini deneyeceğim bende, farklı formlarda. sizin yaptıklarınıza da bayıldım, ellerinize sağlık sizin de :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...